Classic Car Parade

Jampoolion upea video Classic Car Parade -tapahtumasta 4.6.2023 Helsinki.

Classic Car Parade Helsinki 4.6. Senaatintori

Classic Car Parade Helsinki on Suomi-Ruotsi –hengessä toteutettava tapahtuma, jossa klassiset autot kokoontuvat yhteen sunnuntai päivän ajaksi. Tallink Silja kuljettaa Tukholmasta kokonaisen risteilyaluksen verran klassisia ajoneuvoja Helsinkiin ja paikanpäällä tapahtumaan liittyy suomalaisia autoharrastajia autoineen. Yhteensä paikanpäällä voi nähdä lähes 500 ajoneuvoa. Tapahtuma houkuttelee paikalle ja reitin varteen runsaasti katsojia, jotka saapuvat ihailemaan kauniita vanhoja ajoneuvoja ja nauttimaan tunnelmasta.

Classic Car Parade Helsinki järjestetään 4. kesäkuuta ja tapahtumaan osallistuvat autot ovat yli 30 vuotta vanhoja. Kulkue kulkee Helsingin keskustan ennalta määrätyn reitin ja se päättyy Senaatintorille, jylhän valkoisen Tuomiokirkon äärelle, jossa vanhoihin autoihin voi tutustua lähemmin. Tapahtuman yhteydessä järjestetään arviointikilpailu, jossa etsitään sekä Suomen, että Ruotsin kauneimmat autot, jotka palkitaan tapahtumassa.

Classic Car Parade Helsinki on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä vanhoja autoja läheltä ja kokea vanhan ajan tunnelmaa keskellä kaupunkia. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Ajoneuvojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Paikalle voidaan ottaa ajoneuvoja rajallinen määrä ja etusijalla ovat etukäteen ilmoittautuneet. Osallistuminen ei edellytä osallistumismaksua. SENAATINTORI ON SAAVUTTANUT TÄYTYYMISASTEENSA. JÄLJELLÄ ON VARAPAIKKOJA. Classic Car Cruise Parade -Ruotsin sivut: www.carparade.se. HUOMIO. EMME KÄSITTELE ENÄÄN TULLEITA HAKEMUKSIA, JA PAIKAT OVAT TÄYNNÄ. 

Tapahtuma on kaksiosainen, josta ensimmäinen osuus tapahtuu autojen ajaen ennalta määrätyn cruising-lenkin. Cruising-reitille ja autonäyttelyyn osallistuvilta toivomme ennakkoilmoittautumista.

Toinen osuus on autonäyttely, jossa osallistujat ovat asettautuneet näytille paikanpäälle saapuneelle yleisölle, kaupunkilaisille ja turisteille. 

Cruising reitti

Paraatiajon lenkki Kaivopuistossa on julkaistu. Katso täältä reitti

Yleisön saapuminen 

Yleisöä pyydämme saapumaa julkisilla liikennevälineillä. www.hsl.fi/

Ratikat: https://reittiopas.hsl.fi/pysakit/HSL%3A1020450


Tapahtuman aikataulu

Kaivopuiston paraatiajo alkaa n. klo 12:15 ja päättyy Senaatintorille. Kello 15:30 palkintojenjako. Tapahtuma päättyy klo 16:00. Päivän aikana ohjelmassa mm. elävää musiikkia, jota tarjoilee Southern Haga Stable Boys.

Vapaa pääsy

Maksuton tapahtuma. Tervetuloa!

Yleisön pysäköinti

Pysäköintitilaa on yleisölle ja tapahtumaa katsomaan saapuville rajallisesti, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä tai saapumaan paikalle kävellen tai pyörällä. Lähialueella käytössä alueellisia pysäköintialueita sekä pysäköintipaikkoja kuten Kauppatorin, joissa on kuitenkin rajoitetusti paikkoja.

Lisää aiheesta: 
https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/pysakointi/pysakointipaikat-hinnat-ja-maksutavat

Alueen ruokapalvelut

Street Food burgereita, BBQ-ruokaa, suolaisia ja makeita lettuja, karkkikauppias, Gelato artesaanijäätelöä.

Yleisövessat löytyvät: Sofiankatu 2, Kauppatori, Kappeli