Classic Car Cruise Parade

UUSI VIDEO CLASSIC CAR PARADE -tapahtumasta.

Classic Car Parade Helsinki 5.6.2022 

Vuodesta 2006 Ruotsissa on järjestetty Classic Car Cruise Paradea (CCCP). Siinä joukko klassisten autojen harrastajia matkaa autojensa kanssa risteilyaluksella Tukholmasta vuosittain valittuun kohteeseen. Viime vuosina matkat ovat suuntautuneet Riikaan ja Jurmalaan, joka oli myös kohteena tänä kesänä. Ukrainan tilanteen vuoksi, Tallink vuokrasi Tukholma-Riika reitillä liikennöineen Isabelle-laivan tilapäisesti majoituskäyttöön Viroon saapuville ukrainalaisille pakolaisille. Varustamo ja matkan järjestäjä kartoittivat mahdollisuutta korvaavalle reitille. Neuvottelujen tuloksena tämän vuoden CCCP suuntaa matkansa Helsinkiin.

Sunnuntaina 5.kesäkuuta Tukholmasta saapuu laiva Helsinkiin tuoden mukanaan n. 200 klassista 1930-1960-luvun autoa harrastajineen. Helsingissä ryhmä suorittaa paraati-ajon, jonka päätteeksi kokoonnutaan yhteisnäyttelyyn Senaatintorille. Kutsummekin nyt mukaan suomalaisia autoharrastajia liittymään mukaan tähän hienoon tilaisuuteen, missä on esillä samanaikaisesti ruotsalaisia ja suomalaisia harrasteautoja. Tapahtuma on kaikille avoin. Toivotamme autoharrastajat, kaupunkilaiset ja turistit tervetulleeksi mukaan tähän upeaan autokulttuuritapahtumaan. Tiedotamme aiheesta pian lisää.

Tapahtuma on kaksiosainen, josta ensimmäinen osuus tapahtuu autojen ajaen ennalta määrätyn cruising-lenkin. Cruising-reitille ja autonäyttelyyn osallistuvilta toivomme ennakkoilmoittautumista.

Toinen osuus järjestetään Senaatintorilla, Tuomiokirkon komeissa maisemissa, johon cruising-letka lopulta saapuu ja autot asetellaan vierekkäin näytille. 

Cruising reitti ja aikataulu

Cruising starttaa kello 12:45 Kaivopuistosta ja ajaa alla olevan kartan mukaisen reitin. Paraatiajo päättyy Senaatintorille n. kello 13:30 jonka jälkeen autot ryhmittäytyvät näyttelyyn. 

Yleisön saapuminen 

Senaatintorille pääsee erinomaisesti julkisilla kulkuneuvoilla. Linjat ja reitit löydät HSL:n reittioppaasta.

www.hsl.fi/

Senaatintorin aikataulu

Autonäyttely kello noin. klo 14:00- noin klo 16:00
Ryhmävalokuvaus kello 14.30

Vapaa pääsy

Maksuton tapahtuma. Tervetuloa!

Yleisön pysäköinti

Pysäköintitilaa on yleisölle ja tapahtumaa katsomaan saapuville rajallisesti, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä tai saapumaan paikalle kävellen tai pyörällä. Lähialueella käytössä on mm. Kauppatorin pysäköintialue sekä seuraavia pysäköintipaikkoja:

Europark, Fabianinkatu 27
Aimo Park, Katajanokka P2, Katajanokanlaituri 2
Aimo Park, Kasarmitori, Fabianinkatu 4
Aimo Park, Makasiiniterminaali, Eteläranta 7

Lisää aiheesta: 
www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/pysakointi/pysakointipaikat-hinnat-ja-maksutavat

Alueen palvelut

Torikorttelit on uudella elämällä täyttynyt Helsingin historiallinen keskusta. Kolme korttelillista kuvankauniita katuja ja rakennuksia, suloisia sisäpihoja, persoonallisia putiikkeja ja merellisen keskustan tunnelmaa. 

Tutustu ravintolatarjontaan, mitkä ravintolat palvelevat sunnuntaina. Avoinna ovat ainakin Pizzeria Via Tribunali ja Sandwich Club. 

 www.torikorttelit.fi/nae-koe/