Classic Car Parade

Classic Car Parade Helsinki 4.6.2023 

Klassikkoautojen Suomi-Ruotsi kokoontuminen 4.kesäkuuta Helsingissä. Ohjelmassa mm. paraatiajo ja autonäyttely. Viime vuonna osallistujia oli Ruotsista n. 200 ja Suomesta hieman enemmän. 

Tiedotamme lisää tapahtumasta myöhemmin, mutta ajoneuvojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Paikalle voidaan ottaa ajoneuvoja rajallinen määrä ja etusijalla ovat etukäteen ilmoittautuneet. Tapahtuma on maksuton yleisölle. 

Vuodesta 2006 Ruotsissa on järjestetty Classic Car Cruise Paradea (CCCP). Siinä joukko klassisten autojen harrastajia matkaa autojensa kanssa risteilyaluksella Tukholmasta vuosittain valittuun kohteeseen. Viime vuosina matkat ovat suuntautuneet Riikaan ja Jurmalaan. 

Ukrainan tilanteen seurauksena, jossa alusten liikennöintiä on jouduttu järjestelemään uudelleen, Classic Car Cruice Parade suuntautui ensimmäistä kertaa Helsinkiin kesällä 2022. Tapahtuma sai paljon hyvää palautetta osakseen niin osallistujilta Ruotsista ja Suomesta sekä paikalla olleelta yleisöltä, joten Classic Car Cruise Parade suuntaa keulansa kesällä 2023 Suomeen ja ankkuroi päiväksi  Helsinkiin. Tallink Silja laivayhtiö on tapahtuman hengessä mukana ja laiva lähtee erikoisaikataululla tuntia myöhemmin takaisin Tukholmaan, jotta Helsingissä vietettävä aika olisi mahdollisimman pitkä. 

Toivotamme autoharrastajat, kaupunkilaiset ja turistit tervetulleeksi mukaan tähän upeaan autokulttuuritapahtumaan. 

Classic Car Cruise Parade -Ruotsin sivut:
www.carparade.se 

Tapahtuma on kaksiosainen, josta ensimmäinen osuus tapahtuu autojen ajaen ennalta määrätyn cruising-lenkin. Cruising-reitille ja autonäyttelyyn osallistuvilta toivomme ennakkoilmoittautumista.

Toinen osuus on autonäyttely, jossa osallistujat ovat asettautuneet näytille paikanpäälle saapuneelle yleisölle, kaupunkilaisille ja turisteille. 

Cruising reitti ja aikataulu

Tiedotamme lisää tapahtumasta keväällä 2023.

Yleisön saapuminen 

Tiedotamme lisää tapahtumasta keväällä 2023.

www.hsl.fi/

Tapahtuman aikataulu

Autonäyttely kello noin. klo 
Ryhmävalokuvaus kello 

Vapaa pääsy

Maksuton tapahtuma. Tervetuloa!

Yleisön pysäköinti

Pysäköintitilaa on yleisölle ja tapahtumaa katsomaan saapuville rajallisesti, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä tai saapumaan paikalle kävellen tai pyörällä. Lähialueella käytössä alueellisia pysäköintialue sekä pysäköintipaikkoja. 

Lisää aiheesta: 
www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/pysakointi/pysakointipaikat-hinnat-ja-maksutavat

Alueen palvelut

Tiedotamme lisää tapahtumasta keväällä 2023.