Classic Car Parade
Helsinki 25.5.2024


Tervetuloa Classic Car Parade -tapahtumaan Helsinkiin! Tämä ainutlaatuinen tapahtuma henkii Suomi-Ruotsi -henkeä, kun klassiset autot kokoontuvat yhteen lauantaina 25. toukokuuta. Tallink Silja tuo Tukholmasta Helsinkiin kokonaisen risteilyaluksen verran upeita klassikoita nähtäväksi, ja lisäksi paikan päällä voit ihailla suomalaisten autoharrastajien tuomia aarteita. 

Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua yli 30-vuotiaisiin autoihin lähietäisyydeltä, kun ne kulkueineen suuntaavat kohti historiallista Senaatintoria, jossa komeilee jylhä valkoinen Tuomiokirkko. Senaatintorilla autonäyttely ja ohjelmaa. Autot osallistuvat automaattisesti arviointikilpailuun, jossa etsitään Suomen ja Ruotsin kauneimmat autot, ja voittajat palkitaan ansaitusti.

Classic Car Parade Helsinki tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia vanhojen autojen lumosta keskellä kaupunkia täysin ilmaiseksi. Ilmoittautuminen tapahtumaan on nyt avoinna, ja paikalle otetaan rajallinen määrä ajoneuvoja. Etusijalla ovat etukäteen ilmoittautuneet, ja osallistuminen tapahtumaan on maksutonta. Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta, vaan liity mukaan! 

Tapahtuma on kaksiosainen, josta ensimmäinen osuus tapahtuu autojen ajaen ennalta määrätyn cruising-lenkin. Cruising-reitille ja autonäyttelyyn osallistuvilta toivomme ennakkoilmoittautumista. Klo 11-12.

Toinen osuus on autonäyttely, jossa osallistujat ovat asettautuneet näytille paikanpäälle saapuneelle yleisölle, kaupunkilaisille ja turisteille. Klo 12-16.

Tapahtumassa voi myös nauttia herkullisesta ruoasta, sillä paikalla on Street Truck tarjoamassa maukkaita herkkuja kaikille kävijöille. Lisäksi saatavilla on jäätelöä ja paikanpäällä on 500-paikkainen terassi.

Uusi 500-paikkainen jättiterassi avautuu Classic Car Paraden yhteydessä

Classic Car Paraden aikana Helsingin tori täyttyy autoklassikoiden lisäksi myös aivan uudella jättiterassilla. Tämä 500-paikkainen terassi avautuu torin laidalla olevalle ajokaistalle tarjoten erinomaisen paikan nauttia tapahtuman sykkeestä. Mukana ovat kaupungin huippuravintolat Sofia Helsinki, Pizzeria Via Tribunali, Valkoinen Sali ja Helsinki Bryggeri. Vieraat voivat nauttia herkullisista ruoista ja virkistävistä juomista samalla, kun ihailevat upeita klassikkoautoja.

Tapahtuman aikataulu

Cruising kello 11-12, Autonäyttely kello 12-16

Cruising reitti

Kaivopuisto, Hernesaaren suora, Kauppatori, Senaatintori, ovat parhaita paikkoja nähdä autoja liikkeellä ja esillä.

Vapaa pääsy

Maksuton tapahtuma. Tervetuloa!

Yleisön saapuminen 

Yleisöä pyydämme saapumaa julkisilla liikennevälineillä. www.hsl.fi/

Ratikat: reittiopas.hsl.fi

Alueen ruokapalvelut

Paikanpäällä on 500-paikkainen ravintolaterassi ruokailu mahdollisuuksin

Yleisövessat löytyvät: Sofiankatu 2, Ravintoloiden CW:t sekä Kauppatori

Yleisön pysäköinti

Pysäköintitilaa on yleisölle ja tapahtumaa katsomaan saapuville rajallisesti, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä tai saapumaan paikalle kävellen tai pyörällä. Lähialueella käytössä alueellisia pysäköintialueita sekä pysäköintipaikkoja kuten Kauppatorin, joissa on kuitenkin rajoitetusti paikkoja.

Lisää aiheesta: 
https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/pysakointi/pysakointipaikat-hinnat-ja-maksutavat

Mitä tehdä Helsingissä

Helsingin merellisyys ja luonnonläheisyys tarjoaa oivalliset puitteet monenlaisille aktiviteeteille kaikkina vuodenaikoina.  

Lue lisää www.myhelsinki.fi