Covid-19

Ajankohtaista tietoa Codic-19 pandemiasta sekä tapahtuman turvallisuusohjeita. Sivua täydennetään tilanteen mukaan.

HYVÄT JENKKIAUTONÄYTTELYN MOOTTORI FANIT!

Koronaviruspandemia on aiheuttanut melkoisen hämmennyksen tapahtumasektorille tämän vuoden aikana. Tapahtumia on peruttu ja yhtään varsinaista automessua ei ole tänä vuonna kyetty järjestämään. Tämänhetkisten viranomaistietojen mukaan lokakuulta alkaen puretaan kaikki rajoitteet. Seuraamme luonnollisestikin hyvin tiiviisti tautitilannetta ja olemme jatkuvassa yhteydessä erilaisten viranomaisten kanssa asian tiimoilta, jotta voimme reagoida riittävän ajoissa ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä.

Tällä hetkellä kaikki valmistelut kulkevat niin normaalisti, kuin se tässä poikkeuksellisen ajan aikana on mahdollista. Teemme kaikkemme, jotta tässä saamme tuotettua parhaan mahdollisen näyttelyn ja kokemuksen kaikille tapahtumassa vieraileville.

Turvallinen tapahtuma ja tapahtumaturvallisuus ovat meille ykkösasioita, ja teemme kaikkemme näiden asioiden eteen, että sekä näytteilleasettajat, esiintyjät ja yleisö voivat osallistua ja asioida tapahtumassamme turvallisesti. Myös henkilökuntamme turvallisuudesta huolehditaan asianmukaisin suojauksin. Lahden Messukeskuksessa on tehokas ilmastointi ja korkeat messuhallit, jotka hävittävät aerosolit tehokkaasti, eikä tapahtumien ole tähän saakka osoitettu toimivan ns. koronalinkoina.

Turvallinen tapahtuma vaatii hyvää yhteistyöstä kaikkein toimijoiden kesken. Pidäthän huolta siitä, että osallistut vain täysin terveenä, ilman koronan tai normaali flunssan oireita, ja noudatatte tapahtuman hygienia- sekä turvaväliohjeistuksia.

Ajankohtaiset THL:n ohjeistukset löydät täältä:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

KÄSIHYGIENIA

Uusi koronavirus (SARS-CoV-2) tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa korona voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen.

  • Käsien desifinointipiteitä on sijoitettu sisääntulopisteisiin sekä hallien sisään- ja ulosmenoreittien varrelle.
  • Muista turvavälit.
  • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
  • Jos et voi pestä käsiäsi, käytä alkoholipohjaista tai muuta kemikaaliviranomaisen hyväksymää käsihuuhdetta.
  • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin.
  • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.

TURVAVÄLIT

  • Pidä turvaväliä muihin ihmisiin 1-2 m aina, kun se on mahdollista.

KASVOMASKI

  • Suosittelemme kaikille tapahtuman näytteilleasettajille sekä kävijöille pisaratartunnan riskiä merkittävästi vähentävää kasvomaskia. Mikäli sellaista ei ole itsellään saatavilla, on järjestäjän infopisteeltä mahdollisuus hankkia edulliseen hintaan CE hyväksynnän saanut, laadukkaat 3-kerroksiset kirurgiset maskit, jossa on erinomainen 98% bakteerisuodatustehokkuus. Saatavilla on myös pienoiskäsidesipulloja, kertakäyttöhanskoja sekä nenäliinoja.

SANITEETTITILAT

  • Lahden Messukeskuksessa on runsaasti wc-tiloja. Tiloja siivotaan ja desinfioidaan useasti päivän aikana.

NÄYTTEILLEASETTAJAT

  • Näyttelyosastot ovat suunniteltu niin, että osastohenkilökunta ja asiakkaat voivat säilyttää riittävän etäisyyden.

Lahden Messukeskuksen aiheen liittyvät turvallisuusohjeet löytyvät täältä;

www.lahdenmessut.fi/fi/uutiset/vieraile-messuilla-turvallisesti

Mikäli Sinulla on kysyttävää aiheesta tai näyttelyyn osallistumisesta, vastaamme mielellämme kysymykseesi niin sähköpostin, puhelimitse kuin sosiaalisten kanaviemme avulla. Näiden kaikkien tiedot löytyvät info-välilehdeltä.

Tervetuloa!