Ford Torino 1969

15.09.2019

Xtreme Custom Garage Summer Of 69 - teeman hengessä ja Dave Kindigitin haastamana.

Autot ja Viihde -viikonlopun järjestäjät, Mikael ja Kirsi lähtivät keväällä 2019 Kaliforniaan, tarkoituksenaan aloittaa sieltä käsin rakentamaan tulevan näyttelyn teeman, Summer Of 69 -hengessä sopivaa auto projektia. Mukaan matkalle ja rakentelutyöhön pyydettiin mukaan Timo Hersti Tuusulasta ja Tomi ja Anna-Stina Kangas Lapualta. 

Rakentelutyöt aloitettiin Gene Winfieldin pajalla Mojaven aavikolla ja paikanpäällä suomalaistiimin rakentelua kävi katsomassa myös yhdysvaltalainen tv-juontaja ja Jay Leno Garagelta itse Jay Leno. 

Lisämielenkiintoa tähän uniikkiin autoon tuo se, että Lahden Jenkkiautonäyttelyn yhdysvaltalainen tähtivieras, Dave Kindig heitti näyttelyn teeman kuullessaan meille haasteen rakentaa avoroadster hänen suunnittelemansa designin pohjalta. Otimme luonnollisesti tämän haasteen vastaan ja auton rakentelussa on huomioitu Kindigitin suunnitelmaa. Ford Torinosta on tulossa roadster, jollaista Ford ei koskaan valmistanut tehdas lähtöisesti. Tämä on ensimmäinen kerta koskaan kun Kindig on heittänyt tämänkaltaisen haasteen ilmoille. Ja hienoa, että se tapahtuu meillä täällä Suomessa.

Auton nyt ollessa jo Suomessa, sitä rakennetaan aivan viime metreille saakka ja se on nähtävillä Lahdessa. Auto on valmistuttuaan hyvin uniikki ja mielenkiintoinen, sillä mukana projektissa on ollut suomalaisten rakentelijoiden lisäksi Dave Kindig, ja Gene Winfield. 

Välillä täytyy vähän irrotella.