Summer of 69 -teeman hengessä

14.09.2019

Kahden viikon päästä kansa kokoontuu Lahden Messukeskukseen, jossa on tarjolla paljon muutakin kuin erittäin lämminhenkinen ja intohimoinen tunnelma erikoisautojen ja viihteen parissa. Lahdessa tullaan näkemään n. 350 ajoneuvoja ja yhteensä yli 500 näytteilleasettajaa, autontuojaa, yritys- tai seuran edustajaa. Mukana on ensimmäistä kertaa esillä olevia ajoneuvoja, sekä 50 uniikkia ajoneuvoa, jotka saapuvat ulkomailta näytille Suomeen. Tämä on tilaisuus, jota ei kannata jättää väliin. Summer of 69 teeman löydät suurimmaksi osaksi C hallista, josta löytyy runsaasti jenkki puolen Performance ja Motorsport -henkisiä näytteilleasettajia.

Yksi tämän vuoden vahvoista näyttelyn teemoista on "Summer of 69". Kesä 69 -teemassa on nähtävillä laaja kattaus eri malleja eri varustelu tasolla, erivärisiä ja erilaisia rakentelu tyylin omaavia automalleja vuosilta 1968 - 70. Kyssä on ajanjakso, jolloin maailmassa vallitsi rakkauden aika, hippikulttuuri kukoisti, lennettiin ensimmäistä kertaa kuuhun ja Amerikka tuotti maailmaan mahtavia muskeli autoja, jotka olivat saaneet inspiraationsa moottoriurheilusta.


Yksi Summer of 69 - teeman herkuista on vihreä Plymouth Fury 1969, joka juuri viime viikolla rantautui Ruotsiin Amerikoista. Autossa on mielenkiintoinen yksityiskohta. Auton vinyylikatto ja koko sisustaa värittää Flower Power -kukkateema, joka oli vuonna 1969 tilattavissa lisävarusteena ajan vallitsevan kukkaistrendin mukaisesti. Kaiken lisäksi tämä yksilö on siitä harvinainen, että se jostain kumman syystä jäi seisomaan pitkiksi ajoiksi diilerin tiloihin. Auton uusi ja nykyinen omistaja Anders, on auton kolmas omistaja ja autolla on ajettu alle 5000 mailia!

Toinen Ruotsalainen Anders, on pitkänlinjan harrastaja, joka on saanut hankittua takaisin 69 Chopperin, jonka hän 70-luvun alkuvuosina rakensi voitokkaasti Tukholman Hot Rod näyttelyyn ja on viimeisen vuoden aikana entisöinyt vanhaan loistoonsa. Pyörä oli aikansa edelläkävijä ja sen ympärille on tehty upea vapaamielinen somistus ajan henkeen.

Kolmas erikoinen edustaja 69 teemassa on Robert Reijholtin 69 CamaRRo, joka on yksi kolmesta nopeista Street Week autoista, jotka saapuvat Lahteen, ja ajamalla tietenkin! Ruotsin rakentelu sääntöjen mukaan, hiilikuituinen kori omalla putkirungolla on täysin katu laillinen. Autossa on suomalaisen SP Leinosen kehittämä sähköjärjestelmä.

Siirry 50-vuotta historiassa taaksepäin. Summer of 69 -teeman alla on näyttelyssä yhteensä viisikymmentä uniikkia edustajaa Suomesta ja ulkomailta. Nämä on yhtenä kokonaisuutena pakko nähdä! Peace & Love!


Tapahtuma on avoinna lauantaina 28.9. 10-19, ja sunnuntaina 29.9. 10-16.
Liput ennakkomyynnissä Tiketissä. 

Näyttelylipulla: Lahden Jenkkiautonäyttely ja X-treme Car Show

Yhdistelmälipulla: Jenkkiautonäyttely ja X-treme Car Show sekä Rock'N'Roll Night (K18) (Möysän Musaklubilla).

Rock'N'Roll Night-lipulla: Rock'N'Roll Night - Möysän Musaklubi

Perhelippu: 4 hlöä (2 aik + 2 alle 12 -vuotiasta lasta). Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa. Alle 12 -vuotiaat sisään vain aikuisen seurassa.

Osta liput nyt