Kasasta peltiosia syntyi näyttävä hot rod -pikkis.

19.09.2018

Eräänä kauniina päivänä Teemu Forsberg näki epämääräisiä peltiosia tallin perukoilla. Osien joukossa oli vieläpä kohtuullisen suora runko. Teemun kaveri oli paikalla, ja kehotti opettelemaan vähän peltitöitä osaläjällä. Lopputuloksena syntyi -81 Fiestan värikartalta värinsä saanut mintunmakea rodipikkis. Lopputuloksesta voisi joku todeta, että ei ihan huono suoritus ensimmäiseksi itserakennetuksi harrasteautoksi.

Vuosimallin 1930 Ford Tudor on nimittäin ensikertalaiselta harvinaisen hyvällä maulla rakennettu. Moni mielikuvitukseton olisi vain pykännyt sen iänikuisen etukenossa kulkevan liekkirodin. Teemun tyyliniekassa on Starkin alumiinista rakennettu lava, runko vahvistettu ja koria pudotettu rungolle parisen tuumaa. Mottina laulaa 262 SBC, jossa itse valmistetut pakosarjat, kaasareiden adapteri ja muutama muu herkkuosa. Kiekot ovat Chrome Reverset, ja hillityt straipit Timo "Tini" Niemisen käsialaa.

Teemu sanoo rakentaneensa auton itselleen, mikä on helppo uskoa viimeistelyn tasosta. Myös yksityiskohdat ovat persoonallisia, kuten jäähdyttäjän päällä kilometrejä nielevä ruohea inkkarinpää. Seuraavana projektinaan työstämisen makuun päässyt Teemu väläyttelee jo vuosimallin -70 Econolinen rakentelua, mikä on jo ehditty noukkia talteen. Mikäpä on miehellä tavara-Fordien kanssa puuhastellessa, jos taso pysyy yhtä maireana kuin tässä lavakiiturissa.