WaSaabi goes The Jetsons

25.09.2022

Yksi Jenkkiautonäyttelyn Auto-Rama osastokokonaisuuden toteuttajista ovat Marco ja Mico Hämäläinen, isä ja poika Orimattilasta, jonka vanha vuoden 1975 Saabi rakennelma lähti täydellisesti lapasesta. Mitä se sitten tässä kohtaa tarkoittaa, kun lähtee lapasesta? No, se tarkoittaa sitä, että alkuperäinen suunnitelma oli saada perheen pojalle oma projekti ja samalla hieman parannella vanhaa Saabia, mutta tallista tulikin lopulta ulos täydellinen show-auto. Futuristinen taideauto vailla vertaa. Äijät ovat todella laittaneet mielikuvituksen ja automuotoilun osaamisensa peliin, sillä lopputulos on kertakaikkisen hieno ja jopa nero ja vastaavaa ei ole tullut hetkeen vastaan. Autoa ei ole rakennettu foliohattu päässä tai pipo kireällä, se on vapaata autorakentamisen iloittelua omien mieltymysten ja ideoiden mukaan, joihin meillä jokaisella on oikeus ja suotavaa onkin, että uskalletaan erottua joukosta. 

1.-2.10.2020 Jenkkiautonäyttelyssä, Aino Areenalla nähdään WaSaabiksi aluperin ristityn auton uusi teema WaSaabi Goes The Jetsons, joka on hauskasti nimetty tunnetun piirrossarjan The Jetsons -nimellä. The Jetsons oli amerikkalainen animaatiosarja, jota esitettiin alun perin parhaaseen katseluaikaan 23. syyskuuta 1962 ja 17. maaliskuuta 1963 ABC -kanavalla. Kun Flintstonet elivät maailmassa, joka oli koominen versio kivikaudesta, lintujen ja dinosaurusten koneilla ajellen, Jetsonit elävät puolestaan koomisessa versiossa tulevaisuudessa, missä liikutaan monimutkaisilla robottikoneilla ja paikka kuhisee muukalaisia, hologrammeja ja hassuja keksintöjä. (Lähde: Wikipedia). 

WaSaabi on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde. Autossa on mm. sähköllä toimiva kuplapäällysteinen katto, jollaisia tehtiin 50-60-luvulla USA:ssa erikoisiin konseptiautoihin. WaSaabi on valittu myös Suomesta esille lokakuun lopun Oslo Motor Show'nun, joka on huikea saavutus ja matka auton kansainväliseen tunnettuuden saavuttamiseksi. Osastolla on mukana perheen vanhemmat Marco ja Mira sekä Mico pojan kummisetä, joka pukeutuu lähes 2 metrisestä rungostaan huolimatta Jetson perheen pojaksi. Tästä tulee hauskaa! Tervetuloa katsomaan!

Lisää autosta Autot ja Viihde -lehdessämme: https://issuu.com/carshow/docs/verkkolehti_2022

Jenkkiautonäyttely, la 1.10. klo 11-18, ja su 2.10. klo 10-16. Ikärajaton.
Rock'N'Roll Night (K18) la 1.10. klo 18-23.
Paikka: Aino Areena, Järvenpää

Liput: www.tiketti.fi/jenkkiautonayttely-aino-areena-jarvenpaa-lippuja/85046