Jenkkiautonäyttelyn kustom-tähti muutti Ruotsiin

27.05.2019

Suomesta on tulossa Euroopan Amerikka, ainakin jos katsotaan asiaa ruotsalaisin silmin. Ja nyt ei puhuta jääkiekosta, vaan suomalaisesta autonrakentelusta, jota naapurimaassa pidetään suuressa arvossa.
Tänään on nimittäin jälleen saavutettu yksi virstanpylväs, kun viime syksyn Jenkkiautonäyttelyssä ja tämän kevään Elmiassa kunniaa ja mainetta niittänyt Kustom Volvo "AmaZZon" coupe 1969 vaihtoi omistajaa. 

Jyväskyläläisen Esa Hytösen ja hänen perheensä hartaasti rakentama Volvo muutti Ruotsiin. Auto vaihtoi omistajaa Lahden maaperällä. Kaupassa oli mukana Hyvösen perhe, eikä kyyneliltä vältytty luovutus hetkellä. Onnea Esalle kaupoista ja uudelle Volvon omistajalle Josef Sommarstrandille.

Hytösen rohkeasti ja hienolla maulla rakennettu Volvo sai Lahden Jenkkiautonäyttelyssä sekä Peoples Choise Awardsin, sekä tapahtuman tähtivieraiden, ZZ Top Billy Gibbonsin ja Jimmy Shinen luovuttaman erikoispalkinnon. Tämän jälkeen menestys medioissa ja tapahtumissa oli mieletöntä ja varmasti auton tarina jatkuu.

Yleisesti on todettava, että on upeaa, että maassamme on osaavia rakentelijoita, joiden käsityötaitoa arvostetaan maamme rajojen ulkopuolella ja että autot liikkuvat. Tänäkin vuonna Ruotsiin ja muihin Euroopan maihin, on myyty jo muutamia suomalaisten rakentamia autoja. 

Mutta toisinkin päin. Tänään Ruotsista Suomeen saapui todella mielenkiintoinen ja harvinainen autoklassikko, joka on viimeksi ollut Suomessa sodan aikoihin, 1943 ja joka tänään yli 70-vuotta myöhemmin palasi Suomeen. Tästä lisää myöhemmin.

Jäämme odottamaan syksyn tulevaa näyttelyä, jossa jaossa jälleen uniikkeja palkintoja. Näyttelystä valitaan myös autoja esille tapahtumiin, mm. Ruotsiin, Norjaan ja Baltiaan, joten kannattaa olla paikalla.

Jenkkiautonäyttelyn paikkavaraukset ovat käynnissä.