Jenkkiautonäyttelyn yksi teema-alueista 2019, "Summer Of 69"

19.05.2019

Jenkkiautonäyttely kunnioittaa kesää 1969 vuonna 2019. 

50-vuotta sitten vallitsi vapaamielinen aikakausi, jolloin yleisesti uskottiin siihen, että lähes kaikki oli mahdollista. Myös V8-moottoreilla varustettujen, kaksiovisten muskeli autojen myynti kukoisti uusiin lukemiin ja Detroitin autotehtailla painettiin pitkiä päiviä.

Omistatko tuon ajan automallin vuodelta 1968 - 1970, tai ajoneuvon joka on toteutettu hippityyliin "Summer of 69" -hengessä? Tule mukaan kanssamme rakentamaan tätä hauskaa ja mielenkiintoista teema-aluetta.

Etsimme autoja, kerhoja ja henkilöitä mukaan, keitä kiinnostaisi olla mukana tämän merkityksellisen "Kesä 69" -teeman toteutuksessa ja sen sisällössä tuomalla mukaan tyylisuuntaan sopivia ajoneuvoja, rekvisiittaa tai varusteltuja muskeliautokauden edustajia.

Ota yhteyttä järjestäjään tai ilmoita autosi mukaan. Mikäli mielestäsi autosi olisi ehdokas Summer Of 69 -teemaan, mainitse siitä lisätiedoissa. Yhteydenotot lahti@x-treme.fi tai puhelimitse, 046 8782 479.

Jenkkiautonäyttely järjestetään 28.-29.9.2019 Lahden Messukeskuksessa.

Mitä kaikkea tapahtui vuonna 1969, mm:

  • Nasa laukaisi Apollo II matkaan ja 20.heinäkuuta amerikkalainen astronautti Neil Armstrong astui ensimmäisenä ihmisenä kuun pinnalle
  • Keskikalja vapautui kauppoihin.
  • Neljä maata voitti Euroviisut
  • Radion soittolistalla soi Beatles, Elvis, Archies, The Rolling Stones, Simon & Garfunkel, Bee Gees, The Doors, Johnny Cash, Carlos Santana..
  • Ensimmäinen Woodstock musiikkifestari järjestettiin 15.−18. elokuuta 1969 New Yorkin osavaltiossa. Nelipäiväisessä festivaalissa esiintyi suuri joukko aikansa populaarimusiikin tähtiä. Yleisöä paikalle tuli noin 500.000. Festari oli samalla iso mielenosoitus Vietnamin sotaa kohtaan.
  • Tieliikennelain muutoksella Suomessa määrättiin jalankulkijoille ehdoton kielto ylittää katu punaisen valon palaessa.
  • Suomen valtion virastoissa siirryttiin ympärivuotisesti viisipäiväiseen työviikkoon
  • Yliopistoissa, suuryrityksissä ja valtionhallinnoissa alettiin käyttää tietokoneita.

Ilmoittaudu heti mukaan! Juhlitaan yhdessä pyöreitä 50:siä.